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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoGODOY, R. C. B. de; BATISTA, D. V. S.; AZEREDO, H. M. C. de; OLIVEIRA, L. A. de; BENASSI, V. de T.; MANDARINO, J. M. G. Addition of passion fruit pulp as an alternative to enhance the flavor and nutritional value of a soybean beverage. In: PANGBORN SENSORY SCIENCE SYMPOSIUM, 10., 2013, Rio de Janeiro. Abstracts. [S.l.]: Rogil, 2013. Disponibilizado online mediante login e senha.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Soja.

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2.Imagem marcado/desmarcadoGODOY, R. C. B. de; WASZCZYNSKYJ, N.; SILVA, S. de O. e; OLIVEIRA, L. A. de; SANTANA, F. A. Análise sensorial como ferramenta no programa de melhoramento genético de banana. In: SIMPÓSIO IBERO-AMERICANO EM ANÁLISE SENSORIAL, 6., 2010, São Paulo. Anais do simpósio. São Paulo: Associação Brasileira de Ciências Sensoriais, 2010. 1 CD-ROM. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMOREIRA, F. W.; OLIVEIRA, L. A. de; BECKER, P. Ausência de micorrizas vesiculo -arbusculares efetivas Lecythidaceas numa área de floresta primária da Amazônia central. Acta Amazonica, Manaus, v. 27 n. 1, p. 3-8, 1997.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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4.Imagem marcado/desmarcadoGODOY, R. C. B. de; WASZCZYNSKJ, N.; SANTANA, F. A.; SILVA, S. de O. e; SOUZA NETO, M. A.; OLIVEIRA, L. A. de; LEDO, C. A. da S. Banana cultivars with resistance to black leaf streak and potential for jam processing. Acta Horticulturae, n. 986, p. 309-317, 2013. Trabalho apresentado no ISHS - ProMusa Symposium on Bananas and Plantains: Towards Sustainable Global Production and Improved Uses. Eds.: I. Van den Bergh et al.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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5.Imagem marcado/desmarcadoHARA, F. A. dos S.; OLIVEIRA, L. A. de. Características fisiológicas e ecológicas de isolados de rizóbios oriundos de solos ácidos e álicos de Presidente Figueiredo, Amazonas. Acta Amazonica, Manaus, v. 34, n. 3, p. 343-357, jul./set. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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6.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, L. A. de; GODOY, R. C. B. de. Chips de mandioca. Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Unidades Centrais.

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7.Imagem marcado/desmarcadoFUKUDA, W. G.; OLIVEIRA, L. A. de; GAMA, E. V. S.; AMORIM, T. da S.; GODOY, R. C. B. de; SILVA JUNIOR, J. J. da; SANTOS, D. V. Chips de mandioca elaborados com diferentes variedades e processos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 11., 2005, Campo Grande. Ciência e tecnologia para a raiz do Brasil: anais. Campo Grande: Governo do Estado; Dourados: Embrapa Agropecuária Oeste, 2005. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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8.Imagem marcado/desmarcadoGODOY, R. C. B. de; AZEREDO, H. M. C. de; SANTOS, D. V. dos; OLIVEIRA, L. A. de. Desenvolvimento de bebida de soja com polpa de graviola. In: SIMPÓSIO IBERO-AMERICANO EM ANÁLISE SENSORIAL, 6., 2010, São Paulo. Anais do simpósio. São Paulo: Associação Brasileira de Ciências Sensoriais, 2010. 1 CD-ROM. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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9.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, L. A. de; BAKKER, A. P. de; CANTO, A. do C.; MORAES, V. H. de F.; FALCAO, N. P. de S. Development of more intensive and sustainable production system for small farmers in the Amazon region-Brazil. Gainesville: University of Florida / Institute of Food and Agricultural Science / Internationall Training Division, 1990. 11p. A preliminary project draft prepared by the brazilian participants of the agroforestry course and the workshop.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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10.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, E. J. de; RESENDE, M. D. V. de; SANTOS, V. da S.; FERREIRA, C. F.; OLIVEIRA, G. A. F.; SILVA, M. S. da; OLIVEIRA, L. A. de; AGUILAR-VILDOSO, C. I. Genome-wide selection in cassava. Euphytica, v.187, p. 263-276, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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11.Imagem marcado/desmarcadoGODOY, R. C. B. de; VIANA, E. de S.; OLIVEIRA, L. A. de; GASPARINI, V. A.; FRAGOSO, M. F. de F. Guia básico de higiene doméstica para a prevenção da Covid-19 e outras doenças. Curitiba, 2020. 50 p. il. color.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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12.Imagem marcado/desmarcadoSANTANA, F. A.; OLIVEIRA, L. A. de; GODOY, R. C. B. de; AMORIM, T. da S.; FONSECA, M. D. Influência do momento de adição do ácido cítrico no processamento de doce de banana em corte. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 22., 2010, Salvador. Potencialidades, desafios e inovações. Salvador: sbCTA, 2010. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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13.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, L. A. de; GODOY, R. C. B. de. Mandioca chips com teor reduzido de óleo. Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2011. 7 p. (Embrapa Mandioca e Fruticultura. Circular técnica, 101).

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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14.Imagem marcado/desmarcadoGODOY, R. C. B. de; WASZCZYNSKY, N.; SILVA, S. de O. e; OLIVEIRA, L. A. de. Physical-chemical characterization of banana varieties resistant to black-sigatoka for industrial purposes. In: REUNIÓN INTERNACIONAL ACORBAT, 19., 2010, Medellín. Memorias. Medellín: AUGURA, 2010. p. 425-428.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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15.Imagem marcado/desmarcadoGODOY, R. C. B. de; WASZCZYNSKY, N.; SANTANA, F. A.; SILVA, S. de O. e; OLIVEIRA, L. A. de; SANTOS, G. G. dos. Physico-chemical characterization of banana varieties resistant to black leaf streak disease for industrial purposes. Ciência Rural, Santa Maria, v. 46, n. 9, p. 1514-1520, set. 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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16.Imagem marcado/desmarcadoSOUSA, G. F. de; OLIVEIRA, L. A. de; SILVA, J. F. da. Plantas invasoras em sistemas agroflorestais com cupuaçuzeiro no município de Presidente Figueiredo (Amazonas, Brasil). Acta Amazonica, v. 33, n. 3, p. 353-370, 2003. il.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas.

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17.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, L. A. de; GUITTON, T. L.; MOREIRA, F. W. Relações entre as colonizações por fungos micorrízicos arbusculares e teores de nutrientes foliares em oito espécies florestais da Amazônia. Acta Amazonica, Manaus, v. 29, n. 2, p. 183-193, jun. 1999.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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18.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, A N. de; OLIVEIRA, L. A. de. Sazonalidade, colonização radicular e esporulação de fungos micorrízicos arbusculares de cupuaçuzeiro e de pupunheira na Amazônia Central. Revista de Ciências Agrárias, Belém, n. 40, p. 145-154, jul./dez. 2003.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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19.Imagem marcado/desmarcadoGODOY, R. C. B. de; WASZCZYNSKYJ, N.; SANTANA, F. A.; SILVA, S. de O.; SOUSA NETO, M. A. de; LEDO, C. A. da S.; OLIVEIRA, L. A. de. Varieties resistant to black leaf streak with the potential for jams processing. In: ISHS/PROMUSA SYMPOSIUM, 2011, Salvador. Bananas and plantains: toward sustainable global production and improved uses: abstracts. [S.l.]: ISHS, 2011. p. 152-153.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  18/04/2023
Data da última atualização:  12/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 3
Autoria:  MALAFATTI, J. O. D.; TAVARES, F. A.; NEVES, T. R.; MASCARENHAS, B. C.; QUARANTA, S.; PARIS, E. C.
Afiliação:  ELAINE CRISTINA PARIS, CNPDIA.
Título:  Modified Silica Nanoparticles from Rice Husk Supported on Polylactic Acid as Adsorptive Membranes for Dye Removal.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Materials, v, 16, n. 6, 2429, 2023.
Páginas:  18 p.
DOI:  https://doi.org/10.3390/ma16062429
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Industrial effluents and wastewater treatment have been a mainstay of environmental preservation and remediation for the last decade. Silica nanoparticles (SiO2) obtained from rice husk (RH) are an alternative to producing low-cost adsorbent and agriculture waste recovery. One adsorption challenge is facilitating the adsorbate separation and reuse cycle from aqueous medium. Thus, the present work employs SiO2 supported on polylactic acid (PLA) nanofibers obtained by the electrospinning method for Rhodamine B (RhB) dye adsorption. The silica surface was modified with trimethylsilyl chloride (TMCS) to increase affinity towards organic compounds. As a result, the silanized surface of the silica from rice husk (RHSil) promoted an increase in dye adsorption attributed to the hydrophobic properties. The PLA fibers containing 40% SiO2 (w w−1 ) showed about 85?95% capacity adsorption. The pseudo-first-order kinetic model was demonstrated to be the best model for PLA:SiO2 RHSil nanocomposites, exhibiting a 1.2956 mg g−1 adsorption capacity and 0.01404 min−1 kinetic constant (k1 ) value. In the reuse assay, PLA:SiO2 membranes preserved their adsorption activity after three consecutive adsorption cycles, with a value superior to 60%. Therefore, PLA:SiO2 nanocomposites from agricultural waste are an alternative to ?low-cost/lowend? treatments and can be used in traditional treatment systems to improve dye removal from contaminated waters.
Palavras-Chave:  Electrospinning; PLA; Rice husk; Silica nanoparticles.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1153225/1/P-Modified-Silica-Nanoparticles-from-Rice-Husk-Supported-on.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA18217 - 1UPCAP - DDPROCI.23/322023/36
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